Skab fremtidens digitale løsninger – og skab fremtiden!
Java, SML, Python, SQL, C# … tænker du, at det er total volapyk? Så kan vi garantere dig, at det synes du ikke, når du er færdig med dit speciale. Koder og programmering hænger nemlig uløseligt sammen – men det ved du nok allerede.
Vi lever i en digital verden, hvor apps, websites og andre it-systemer er helt naturlige – ja, faktisk uundværlige redskaber i hverdagen. Mange har ideer til nye digitale løsninger, men de færreste kan i dag finde ud af at programmere og reelt udvikle dem. Datateknikere med speciale i programmeringer er derfor en eftertragtet ressource både nu, men bestemt også i fremtiden.
I løbet af uddannelsen lærer du ikke bare at skrive en masse koder slavisk ned i en editor. Du lærer derimod at tænke kreativt, løsningsorienteret og systematisk. Herudover får du selvfølgelig kendskab til de mest anvendte og fremtidssikrede programmeringssprog - og lærer at vurdere, hvilken type kode, der vil være mest egnet til formålet.
Som uddannet datatekniker med speciale i programmering vil dine primære opgaver være at:
- Udvikle idéer til it-systemers funktionalitet, design og struktur
- Designe og udvikle nye applikationer
- Udvikle nyt software til mobile enheder
- Planlægge udvikling af software
- Følge de nyeste teknologier tæt og anvende dem.
Varighed
4 år og 6 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe skriveredskaber, notesbøger og lommeregner. Du må gerne medbringe egen bærbare computer eller bruge den computer, vi stiller til rådighed.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Du opfylder adgangskravene, hvis du:
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har opnået et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i henholdsvis dansk og matematik ved folkeskolens afgangseksamen eller 10. klasseprøver - eller et tilsvarende resultat ved tilsvarende prøve.
- Har opnået et karaktergennemsnit på mindst 2,0 af de sidste standpunktskarakterer i dansk og matematik i henholdsvis 9. eller 10. klasse,
- Eller du har underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Uddannelses- og erhvervsvejleder Odense M

Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.