Som tømrer laver du et håndværk, der holder
Udviklingen har medført, at mange af de traditionelle håndværk i dag er knapt så fysisk krævende, som tidligere. Men som tømrer vil du godt kunne springe både løbeturen og styrketræningen over – du får nemlig både masser af luft og løft i løbet af dagen.
Du kan sagtens både tænke stort og bygge stort som tømrer. Træ bruges nemlig i stigende grad til at bygge både huse og højhuse – i Danmark og i udlandet. Er dine fremtidsdrømme mere jordbundet, er der selvfølgelig også masser af muligheder for at bygge mindre træprojekter, som du hurtigt kan se resultatet af.
I løbet af uddannelsen får du grundlæggende viden om, hvilke byggematerialer du kan anvende til løsningen af bestemte opgaver. Du lærer desuden at vurdere og begrunde, hvilke løsninger, der er mest optimale i forhold til kundens ønske om pris, holdbarhed og kvalitet. Herudover får du stort kendskab til sikkerhed, love og regler på området.
På Syddansk Erhvervsskole i Odense og Vejle kan du tage hele tømreruddannelsen, mens du kan tage grundforløbet som tømrer i Grindsted.
Som færdiguddannet tømrer vil dine primære opgaver være at:
- Vurdere og vejlede kunden i forhold til muligheder og løsninger
- Bygge nyt, bygge om og renovere med træ fx gulve, lofter, tagspær, trapper, skure, carporte og udhuse
- Udføre varmeisolering, opstille skillevægge af træ samt montere brædde- og pladebeklædninger
- Indsætte vinduer, døre og forskelligt inventar
- Holde dig opdateret med de nyeste tendenser og muligheder inden for området.
Varighed
3,5 år + grundforløb
Økonomi
SU og elevløn
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko, passende arbejdstøj og tegnerekvisitter.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Du opfylder adgangskravene, hvis du:
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har opnået et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i henholdsvis dansk og matematik ved folkeskolens afgangseksamen eller 10. klasseprøver - eller et tilsvarende resultat ved tilsvarende prøve.
- Har opnået et karaktergennemsnit på mindst 2,0 af de sidste standpunktskarakterer i dansk og matematik i henholdsvis 9. eller 10. klasse,
- Eller du har underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Studievejleder Odense C

Uddannelsessekretær Odense C

Studievejleder/lærer Vejle

Uddannelsessekretær Vejle

Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.